Over ons

De mensen achter Sint en Piet.

over ons

Altijd een geslaagd feest!
Voor u het weet is het alweer november en komen wij aan in Nederland. Dan breekt voor kinderen de leukste tijd van het jaar aan.

Team Sinterklaas Almere bestaat uit een zeer enthousiaste groep mensen. We dragen de Sinterklaas traditie een warm hart toe, en zijn dan ook echte Sint fans. Als team vinden we dat kwaliteit voorop moet staan. U mag dan ook van ons verwachten dat we professioneel voor de dag komen. We besteden veel tijd, geld en aandacht aan onze aankleding. Toch vinden wij het wel heel belangrijk om voor iedereen betaalbaar te blijven.

U kunt ons boeken voor Sinterklaasshows, intochten, bedrijfsbezoeken, huisbezoeken, schoolbezoeken, kortom voor elke Sinterklaas activiteit.
Wilt u een onvergetelijk Sinterklaas bezoek van de echte Sint en zijn pieten?

Boek ons op tijd via deze pagina.


’Naaimachine snort hele jaar’

Kinderfeest is vakmanschap
Sinterklaas en Zwarte Piet zijn, ondanks alle randstedelijke twisten van de laatste jaren, nog steeds de absolute hoofdrolspelers van dit kinderfeest. Maar er komt het nodige bij kijken voordat het illustere duo de weg op kan. Van paarden trainen tot baardenonduleren: „Is het in juli dertig graden, zit ik mijters in elkaar te zetten.”

Jan Valken, kostuummaker.
Zijn Almeerse zolder oogt als een ware schatkamer. Overal kleurige stofjes, gouden bandjes, nep-edelstenen, fluweel en natuurlijk een enorme verzameling karmozijnrode mijters. Want Jan Valken – ’Het Atelier van Sinterklaas’ – begint elk jaar in januari, net als iedereen opgelucht de feestdagen achter zit laat, met de vervaardiging van dit bijzondere hoofddeksel.

Hij is gespecialiseerd in het maken van sinterklaas- en pietkostuums. „Daar ben ik in gerold. Ik speelde als twintiger voor Zwarte Piet en ergerde me aan de flodderige pakken. Dat kan ik zelf beter, dacht ik. Dus ben ik op naailes gegaan en maakte ik zelf een kostuum. Dat sloeg zo aan dat er vanzelf vraag naar kwam. Mond-tot-mondreclame zorgde voor de rest. Nu doe ik, naast een parttime baan in de horeca, weinig anders meer. Het hele jaar door snort de naaimachine, want deze maand komen de aanvragen voor volgend jaar al binnen. In juli, als de mussen van het dak vallen, zet ik mijters in elkaar.”

Het grote voorbeeld qua sinterklaasoutfit is en blijft de televisie-Sint, in het vak ook wel aangeduid als ’de NTR-Sint’. Alles staat of valt volgens Valken met het materiaal. „Ik werk altijd met eersteklas Nidek-fluweel dat bekend staat om de matte glans. Een must voor een mooie mantel of een kleurig pietenpak. Komen de sinterklaaspakken vaak op hetzelfde neer, qua pietenkleding kan ik me echt helemaal uitleven. Van paars tot geel en groen en alle mogelijke versieringen, hoe overdadiger, hoe beter eigenlijk. Natuurlijk alles in overleg met de opdrachtgever. Het patroon maken is het moeilijkste en meest tijdrovende onderdeel, het in elkaar zetten is een fluitje van een cent.”


Sinterklaas Almere in HvNL!

Jaren geleden waren wij te zien in Hart van Nederland, het bekende televisieprogramma op SBS 6.

Bekijk hieronder de beelden!